3.9.2022
Polvijärven jäähallissa kolmen joukkueen turnaus.
Joukkueet Polvijärveltä PoU ja naapuriseurat Outokummun Kiekko ja Lieksan Hurtat.

Kauden alkuun on vain pieni hetki ja harjoitus ottelut on siten hyvä mittari mikä joukkueen kunto on.
Hovikuvaajalla oli tarkoitus etten mene kuvaamaan turnausta kun ne työt aina edessä odottavat.

Olin lantalassa kuormaamassa lantakuormaa tarkoituksena tietenkin viedä kuorma pellolle.
Annas olla  kun se kännykän soittoääni, käen kukunta, rupesi haalarin taskussa kukkumaan.
Puhelu tuli Manki Musikin Janne Turuselta. Jannelle oli outokummun seudun Kari Kauppinen
soittanut ja pyytänyt kuvaa ottelusta erityisesti kuva PoU ja OoKoon ottelusta. Eipä siinä
hovikuvaajan ajatus olla menemättä enää niin suurta tilaa vienyt ajatuksissani. Kiireen vilkkaan
lantakuorma pellolle ja tietenkin valmetin männät sylykyttelivät ylös alas aikaa napakan nopeasti.
Kerkisin otteluun hyvissä ajoin vaikka Janne soitosta ja siihen hetkeen kun olin hallilla kului vain 45 minuuttia.

Ottelu PoU - OoKoo oli alkuhetkillä vierailijan pientä hallintaa. OoKoo oli hyvä eka erässä
mutta vaikutti siltä että jalka alkoi tuntea ettei ole vielä täysin herännyt kesäisistä hetkistä jolloin
 jalat tunsivat hiekkarannan hiekan pehmeyden kuin myös ne hetket jolloin jalat tunsivat kukkaispellon
kesäisen kosketuksen. Kotijoukkue PoU:n otteet alussa olivat hiukan kaukana siitä
mihin on totuttu eli luisteluvauhdissa OoKoo oli rahtusen verran niskan päällä.

Toinen erä oli jo selkeästi kotijoukkueen hallintaa. Luisteluvauhti lisääntyi PoU:lla
ja maaleja alkoi tulla niin kuin olemme vuosien saatossa poulta nähneet. Ottelut
pelattiin vain kaksi erää. Kuvia on sen verran kuin kahdesta erästä oli mahdollista saada.

PoU:lla oli käytössä pelipaitoja muutamalla pelaajalla joitten selkämyksessä oli toinen nimi kuin itse pelaaja oli.
Hovikuvaaja ei siten ole täysin varma kuka kuvassa oleva pelaaja oikeasti on.

OoKoo:n Lenni Luukkonen tekee joukkueelleen maalin. 0-1

Keskellä Lenni maalintekijä.

Janne Voutilainen tasoittaa 1-1.

Oikealla maalintekijä Voutilainen. Syöttäjä Iiro Närvä.

Lenni jälleen laukoo mutta Virkkalan hanska heilahtaa musta kiinni otettu.

(65) Mikko Nevalainen puikkelehti, pujotteli kunnes sinisiä oli liikaa.

(4) Mutanen Antti Mutasen laukaus ja hyvin Risto Lehikoinen liukuu sivusuunnassa kiekon eteen.

(72)  Juha Sormunen jalkakikalla .....

.... menee poun puolustuksen ohi .....

..... Sormunen lirauttaa Joonatan Virkkalan längistä .....

.... maalin. Hyvä yksilö suoritus Sormuselta ! OoKoo johtaa 1-2.

Maalintekijä Sormunen toinen vasemmalla ja syöttäjä Samu Räsänen keskellä takimmainen.
Näin ainakin oletan olevan mutta jos värin meni olen vetoan syyntakeettomuuteen kun en tunne pelaajia.

Alussa ookoo painoi pelin väkisin poun alueelle.

Sinisellä kiekko, liukuu liian vauhdikkaasti johon Perttu Pelkonen ei ylety.

Vasemmalla Sami Ratilainen laukaisee tai syöttää ....

... Samin lähettämän kiekon saa lapaansa Vili Auvinen ja kiekko verkkoa heiluttaa. Peli tasan 2-2.

Vasemmalla maalintekijä Vili Auvinen. Syöttäjä Ratilainen jossain kuvan ulkopuolella.

Tärähti!!

Linjapuolustus.
Turunen jos olisi hiukan ollut maalin lähellä olisi linjapuolustus hiponut täydellisyyttä.

Vasemmalla (66) Sami Ratilainen syötti mestarillisesti oikealle Tomi Reijoselle.
Reijon pitkän peliuran kokemuksella tekee mallin ja vie poun johtoon 3-2.

Maalin jälkeisellä olotilalla on monta muotoa ilmaista kokemansa maalinteko.
Reijonen tyypillisesti ei riehaannu tekemästään maalista vaan maltillinen mestari pelaajan tyyneys.

OoKoon luistimet pökkää vauhtia poun pelaajaan.

Maalin edessä Eemi Turunen
 ohjasi tai laukoi loistavasti kiekon ookoon maaliin vasempaan yläkulmaan. PoU johtaa 4-2.