Polvijärvi-päivän yhteyteen oli uutena tapahtumana jalkapallon Polvijärvi Cup. Perinteikäs Polvijärven Palloseura-78 ja kyseisen seuran ahkerien toimijoitten myötä niin aktiivit kuin vähemmän jalkapalloa harrastaneet pääsivät kokeilemaan taitojaan. Tälläistä aktivisuutta PoPS-78:ta jalkapalloa harrastaville järjestää turnaus on suuren kiitoksen paikka.
Joukkueita oli viisi ja jokainen pelasi jokaista joukkuetta vastaan. FC JuPa Polvijärveltä, RuPa Ruvaslahdelta, RuPS Ruvaslahdelta, Haapovaara ja KIPa Kinahmosta. Pieni kylä, Ruvaslahti, mutta niin innokkaita urheilemiseen ja sen myötä sieltä saatiin kaksi joukkuetta. Ruvaslahden Palloseura hoiti homman ja tyylipuhtaasti ja pytty on vuoden ruvaslahtelaisten kiillotettavana ja voihan sitä joskus pölytkin pyyhkiä jos siihen tarvetta ilmenee. Ruvaslahden toinen joukkue Ruvaslahden Pallo pelasi myös kelpopelit. Ensimmäisesta pelistä tuli voitto Jupaa vastaan, mutta loput pelit meni tappion puolelle. Mutta nuorelta joukkueelta kelpoesitys kaikissa neljässä turnausottelussa.
Ottelut pelattiin polvijärven urheilukentällä 21.7.2012


Kinahmon maalivahti Toni Tuonosen ja Eetu Mutasen kiireiset hetket

Salibandyliigaa Tampereen KooVeessa pelaava Aapo Mutanen yrittää ohittaa Hallikaisen Heikin

Henrin ja Juhon taistelua pallon herruudesta

Ruvaslahden Pallon pelaaja Henri Juntunen tekee 1-0 JuPa:n verkkoon.

Aleksi Juntusen katse 

Heikki Hallikaisen viimeisestä pallon kesytys hetkestä on kulunut viisivuotta. Mutta kun taidon pallonhallintaan on yhdesti oppinut, niin ei sitä viisi vuotta voi kadottaa