MTK POHJOIS-KARJALAN MAASEUTUNUORTEN SALIBANDYTURNAUS
TOHMAJÄRVELLÄ 26.4.2014


Pohjois-Karjalan MTK jäsenten salibandyturnaus joukkueen pelaajat tapasivat toisensa vuoden tauon jälkeen kilpailullisesti ja myös aikaisen kevään saapumista pidettiin maataloustuottajan näkökulmasta katsottuna poikkeuksellisena ja toukotyöt alkaisivat useita viikkoja etuajassa.
Moni viljelijä ehkä saattoi katsoa lauantai päivää traktori hytin ikkunasta kevään valon ja lämmön kuivattamia peltojaan ja oli vailla sitä urheilun paloa joka olisi muuttanut työ ympäristön salibandy kaukaloon.
Ne jotka eivät halunneet hikoilla työn merkeissä vaan hiki oli suotavampaa ottaa salibandy pelien hienouksia esittäen ja tehdä kaikki oman joukkueen eteen voittaakseen näyttävä pysti.

Tohmajärven liikuntahalliin saapui seitsemän joukkuetta Pohjois-Karjalan alueelta ja tiettävästi jokainen joukkue halusi olla pitkän turnauspäivän lopussa se joka pelaa parhaan salibandyn joukkueen kunnian omalle paikkakunnalleen.
Vuosi sitten Polvijärvi kotiturnauksessaan pelasi voiton ja nuorille MTK jäsenille se oli päivä joka toi urheilun tuomaa onnistumisen voimaa joka valoi uskoa omiin pelikykyihin uusia vuoden takainen onnistumisen elämys Tohmajärvellä.
Polvijärvi oli edellisten vuosien tapaan nuori ja nopeaa juoksuvoimaa omaava joukkue. Tahmeat nivelet ja lisääntyneet loivenevat kaarteet pelikentillä omaavat pelaajat jättäytyivät suosiolla sivummalle antaen tilaa niille jotka hallitsevat ja ymmärtävät ilman viivettä tilanne nopeuden.
Turnaussääntöjen yksi hyvä puoli on että joukkueen kentällä olevista pelaajista ainakin yksi on oltava nainen. Polvijärven joukkueen kohdalla kyseinen sääntö tuotti hankaluutta useitten naisten kieltäydyttyä. Joillakin oli ymmärrettävä syy kieltäytymiseen joukkueesta. Urheilu on vapaehtoisuuteen ja omaan halukkuuteen perustuvaa, mutta kieltäytyjien suuri määrä ja haluttomuus edustaa omaa paikkakuntaa Polvijärveä oli uutta ja esteelliset syyt tuntuivat olevan kauempaa haettuja kuin lähimmät kauniit taivaan tähdet.
Polvijärven joukkueessa oli vain yksi tyttö Riina Turunen ja nuoresta iästään huolimatta peli- intoa olisi jaettavaksi useammalle. Miesten osallistuminen turnaukseen ei koskaan ole esteellisyyttä etsivää vaan turnauksen kutsuvaa tunnelmaa ei voi koskaan jättää väliin.
 
Polvijärven joukkue pelasi turnauksen kovaa vauhtia pitäen ja pelaajien toisensa tunteminen useamman vuoden ajalta on voimavara hyviin menestyksiin turnauksissa. Pelaajat on harjaantuneet yhteen pelaamiseen ja joukkuepelin voimaan joka on tuonut katkeamattoman lenkin niihin sijoituksiin joissa taistellaan loppuottelupaikasta.
Urheilun hienous ja raakuus piilee siinä kun on voittanut ja haluaisi sen vain jatkuvan, mutta kun kaikki ei aina onnistu niin silloin huomataan uuden mahdollisuuden parempaan sijoitukseen antavan sykettä tuleviin harjoituksiin. Polvijärven pelaajat eivät sulkeudu pimeään säkkiin menetetyn loppuottelun johdosta kun uusi mahdollisuus pronssin kirkastamiseen on jo vuoden kuluttua. 


Polvijärven joukkueen pelaaja Riina Turunen sai nuori tulevaisuuden pelaaja kannustuspalkinnon.
Palkinto oli Fiskars kirves. 

Polvijärven MTK joukkue Tohmajärvellä 2014
tak.vas. Riku Kummunmäki, Aleksi Juntunen, Petri Kuronen, Aki Sahlman, Kai Sahlman,Antti Malinen, Henri Juntunen, Lauri Kuronen ja Riina Turunen
edessä vas. Juha-Pekka Karttunen ja maalivahti Joni Ronkainen

Hovikuvaaja tapasi pelien tuoksinnan lomassa Kontiolahden kaksi pelaajaa Jaana Variksen ja Jukka Puumalaisen.
Hymy pelaajien kasvoilta loisti niin säkenöivästi että siitä jo saattoi päätellä Kontiolahden tulevan sijoituksen turnauksessa.
ALKUERÄT                              Polvijärvi - Keski-Karjala2     5-0
Polvijärven ensimmäinen ottelu järjestäjä paikkakunnan Keski-Karjalan kakkosjoukkuetta vastaan oli Polvijärven Riina Turusen ensimmäinen MTK turnaus ottelu. Riina kruunasi ottelunsa aukaisemalla ottelun alku hetkillä maalihanansa laidasta lähteneellä rannevedolla.
Polvijärven hallinnassa peli eteni alkuvihellyksestä alkaen vain muutama maalintekopaikka Keski-Karjala pystyi kehittämään jotka lähes eleettömästi torjui Joni Ronkainen. Voittaja oli ottelun alkuhetkistä jo selvillä kun polvijärven pelaajien vauhti oli liian kovaa hitaammin kiiruhtaneelle vastustajalle.


Jokaisessa kuvassa Polvijärven pelaajalla vihreä peliliivi


Aki Sahlmannin vasemmalta tullut laukaus ja Polvijärvi siirtyy 1-0

Akin toinen maali

Polvijärven Riina Turusen ensimmäinen MTK turnaus maali

Henri Juntunen ja Polvijärvi siirtyy 3-0

Polvijärven maalivahti Joni Ronkainen 

Riina jälleen lähellä toista maaliaan
Rääkkylä - Polvijärvi 0-3
Rääkkylä on aiemmin ollut turnauksesta pienellä joukkueella, mutta nyt matkaan oli saatu suuri määrä pelaajia ja siten jaksoi pitää kelvollista pelitempoa johon polvijärvikin on tottunut.
Peli oli kieltämättä polvijärven pelaajilta tahmeahkoa ja Rääkkylä riutui mukana koko ajan. Rääkkylä loi useita vaarallisia maaliin tähtääviä laukauksia mutta ne kilpistyivät Polvijärven loistavaan peittopuolustukseen. 
Polvijärvi käytti tehokkaasti ne harvahkot maalintekopaikat ja voittaen ansaitusti.


Valkean toivoton tilanne maalintekoon

oik. Polvijärven Antti Malinen ja maaliverkot heilahti

Joni torjuu ja valkea kalppii tiehensä

Aleksin veto lähdössä, mutta nyt on liikaa ukkojä peittämässä 

Aleksi Juntusen kaukoveto teki verkossa heilahduksen

Katseen palloon voi menettää milloin vain

Riinan suojaa palloa mallikelpoisesti

Ei yksin saa polvijärveläisten miehittämällä alueella muuta aikaiseksi kuin pallon menetyksen

Vaivoin kerkisi Antin vedon torjua

Henrin veto ja Polvijärvi meni menojaan

Kain vauhti oli joskus pallolle liian kovaa

Akilla on rystymaalin paikka

Joni ja varma  vasemman käden torjunta. Riku peitti vasemman puolen maalia ja Jonin sininen käsine heilahti
                                            Keski-Karjala1 - Polvijärvi 2-0
Alkusarjan viimeinen ottelu päättyi Polvijärven osalta kotijoukkue Keski-Karjala ykköstä vastaan. Peli oli alussa tasaista ja keski-karjala hyödynsi yllättäen tulleen maalintekopaikan tehokkaasti ja siirtyivät johtoon hyvällä ylänurkka vedolla.
Polvijärvi otti pelin edetessä pelin täydelliseen hallintaan ja oli vain ajan kysymys milloin helähtää ja peli olisi tasan. Ehkä liian kaukaa lähteneet vedot eivät yllättäneet kotijoukkueen erinomaisia torjuntoja esittänyttä maalivahtia ja kovasta yrityksestä huolimatta kuparinen harvinainen sellainen jäi rikkomatta. Pelin lopussa tuli tuomarille karmea virhe, monesko sellainen, ja sen seurauksena kotijoukkue sai toisen maalinsa voittaen lohko 1.Kyllä Kai kerkiää kun muut katselee

 Pelaaja on silloin vaarallisimmillaan kun on ahdistettu

Antin veto hipoen yläriman yli

Tungosta oli Keski-Karjala1 maalilla

Lauri Kuronen kurkoittaa josko pallon saisi ja naps verkko heilahtaisi punaisen takana

Jonin katse tähyilee varpaitten tasolla ja näkyykö tuttavia pelikenkiä jonne pallon sivaltaisi

Keski-Karjala teki tylysti kun Jonin selän taakse pallon kovalla vedolla tykittivät. Tilanne K-K1  1-0

Ei mitään hätää, oma pelaaja sieltä vain lähestyy ja silloin voi katsoa onko pallossa varmasti 26 reikää

Kai yritti liruttaa nurkasta tasoitusmaalia

Polvijärvi pyöritti peliä Keski-Karjalan päädyssä pitkät tovit mutta punainen maalivahti teki työn turhaksi
Välieräpeli Polvijärvi - Kontiolahti 2-2 jatkoaika 2-3
Alkusarjan perusteella välierään asettui vastakkain viime vuoden finalistit. Polvijärvi ja Kontiolahti on hallinneet hienokseltaan käytyjä MTK turnauksia, mutta nyt toisen oli jäätävä pronssipeliin. Ensimmäinen pelijakso oli vahvan Kontiolahden lievää hallintaa pelin pysyessä tasalukemissa. Toinen jakso alkoi Kontiolahden maalilla johon Polvijärvi vastasi vain hetkeä myöhemmin tasoittaen tilanteen.
Onnekkaalla maalilla Kontiolahti siirtyi maalin johtoon ja heidän vakuuttava peli oli vaikea Polvijärven eliminoida. Pelin käännyttyä loppuhetkiin lisäsi polvijärven pelaajat liikettä jalkoihin ja ote oli lievästi polvijärven hallintaa. Ja kova yritys toi polvijärvelle maalin ja jatkoaika oli ansaittu.
Jatkoaikaa ei pelattu kauaa kun kova maalin oikeaan ylänurkkaan suunnattu laukaus toi voiton Kontiolahdelle ja finaaliottelun. Ei olisi ollut suuri vääryys jos finaaliin pääsijä olisi ollut Polvijärvi.
Kontiolahti kukisti tulevassa loppuottelussa Keski-Karjala1 lähes murskaavasti 5-0.


Kyllä se valkoinen pallo tuo kauhun hetkiä kun ei tiedä tuleeko otsaan vai vähän ohi

Petri ei anna periksi  Jaanalle

Kumpi saa pallon Jaana vai Joni

Pallo menee ja katse sen mukana

Hyvä vetoasento mutta peitto on valmis

Oikealta tullut veto yllätti Jonin ja Kontiolahti 1-0

Vetoja joka nurkalta sateli mutta saa sitä seinää pommittaa

Juha-Pekan ja Rikun tilanne tiukkenee kun punainen kyykyssä lähestyy

Juha-Pekka tuulettaa polvijärven tasoittaessa 1-1

Sama tilanne toisessa päädyssä Kontiolahden siiryttyä 2-1

Antti ja tilanne jälleen tasan 2-2

Kain rusketus on tulevan kesän ohjelmassa huomaa myös Kontiolahden pelaaja

Aki ja pallo kilpistyi hyvään peittämiseen

Aki ja Heikki tukevat toisiaan

Ei mene niin ei mene Kontiolahden Jukka Puumalaisen taakse

Kumpi on nopeampi Heikki vai Riina ?
Pronssiottelu Polvijärvi - NurValJuu 4-2
Pronssiotteluun jäänyt Polvijärvi ei tarvinnut laittaa vauhtimyllyään täyteen vauhtiin vaan tasainen juoksu toi kolmannen tilan turnauksesta Polvijärvelle. Yhdistetty joukkue Nurmes, Valtimo, Juuka sai lähes lohdutuksen omaisesti annetut kaksi maalia kotiin vietäväksi läänin pohjoisosiin .

Petri Kurosen veto ja maalivahti ei kerkiä miettiä oliko kiväärillä ammuttu vai tuliko veto voima mieheltä

Kyllä ruutia on Polvijärveläisen Petrin ranteissa

Kyllä keltapaitaisen kädet myös on rautaa ja pallo maaliin

Henri menee eikä meinaa

Voi taivas miten Petrin nilkka on vintallaan !

Kai Sahlman.....HYVÄ YRITYS !

Kulta Kontilahteen

Hopea Keski-Karjala1

Pronssi Polvijärvelle

Neljäsija    Nurmes Valtimo Juuka yhdistetty joukkue

Viides Rääkkylä

Kuudes Lieksa

Seitsemäs Keski-Karjala2