Pohjois-Karjalan MTK salibandyturnaus Polvijärvellä
                                                                             20. 4. 2013


Polvijärven tuottajien 576 jäsenestä valittiin kolmetoista salibandy pelaamisen intoa puhkuvaa nuorta edustamaan kotijoukkuetta ja tavoittelemaan kauan kaivattua ykköstilaa. 
Liikeratojen tahmeus on kaukana tulevaisuudessa Polvijärven joukkueella kun keski-ikä oli kunnioitusta herättävän nuorta, 22 ikävuotta. Nuoruuden voiman jatkuvuutta kaivattaisiin myös maaseudulla pelloilla ja metsissä ettei ikääntyneitten viljelijöitten myötä tilojen lukumäärä enää laskisi. Toivottavasti turnauksessa ollut moni nuori juurruttaa sydämeensä viljelijän siemenen ja saisi kokea oman käden työn kylväessään omaan perintömultaan uuden viljan kasvun toivon johon on kuokan lyönyt ja nähdä kädessään kypsä vilja joka on omalla hiellä tehty.
Hikeä oli tiedossa Kontiolahden, Polvijärven, Keski-Karjalan ja Rääkkylän joukkueille Juha-Pekka Karttusen avattua turnauksen ennen kuin tämän keväinen tuottajien mestari oli selvillä. Perinteisesti aina mukana ollut joukkue Liperi ei saanut tällä kertaa joukkuetta turnaukseen.
Polvijärvellä joukkueet kilvoittelivat uutuuttaan hohtavasta pokaalista jonka turnaukseen toi Pohjois-Karjalan MTK:n projektipäällikkö Maija Kakriainen. Edellinen pokaali on Kontiolahden palkintokaapissa heidän saadessa se kolmen perättäisen turnausvoiton myötä joukkueelleen.Polvijärvi
takarivi vas. Henri Juntunen, Juha-Pekka Karttunen, Aleksi Juntunen, Juho Mutanen, Riku Kummunmäki, Aki Sahlman, Ari Malinen,Riikka Tanskanen, Anniina Tanskanen
eturivi vas. Eetu Mutanen, Kai Sahlman, Lauri Kuronen, Aino Tanskanen
Nuori, kestävä, taitava ja nopea joukkue

Kontiolahti
Kontiolahti voitti kolme peräkkäistä turnausta vuosina 2012-2011-2010. Hyvä joukkue, pelaa taitavasti yhteen

Keski-Karjala
Kovan vastuksen antaja turnauksessa

Rääkkylä
Sitkeä joukkue
Polvijärvi - Kontiolahti  2 - 1
Turnauksen avauspeli oli ennakkoon kahden vahvan joukkueen Polvijärven ja Kontiolahden kohtaaminen jota kotijoukkue hallitsi hienokseltaan koko ottelun. Polvijärven nuoruus ja nopeus saivat aikaan useita maalinteko paikkoja Kontiolahden maalin edustalle ja ottelun voittaa aina se kumpi tekee maalin enempi kuin vastustaja. Kontiolahden yllätykseksi Polvijärven hyökkääjien vauhti ei hiljentynyt ja puolustajien tiiliseinä piti ja voitto tuli kotijoukkueelle ansaitusti 2 - 1.

                                                                                             vihreä peliasu polvijärvellä -  punainen kontiolahti

Polvijärvi - Keski-Karjala  2 - 0
Polvijärvi seuraava vastustaja Keski-Karjala puolusti sisulla ja sydämellä ettei tule sietämätöntä tappiolukemia. Keski- Karjala pelasi Polvijärveä ja muitakin joukkueita vastaan hyvin yksinkertaisella taktiikalla. Maalivahti heitti aina pallon vastustajan maalinedustalle josta yritettiin ronkkia pallo maaliin. Tämä yksinkertaisuus ei onnistunut kertaakaan Polvijärveä vastaan vaan kotijoukkue otti voiton lukemin 2 - 0.
                                                                                         tumma peliasu polvijärvi - vihreä peliasu keski-karjala
Polvijärvi - Rääkkylä  5 - 3
Viimeiseen runkosarjan otteluun Polvijärvi meni asenteella ettei välttämättä tarvitse voittaa kun kaksi voittoa riittää finaaliin. Tämä kostautui alkuminuuteilla ja kotijoukkue huomasi olevansa ensikertaa häviöllä. Rääkkylä paransi ottelu ottelulta peliään ja pisti kotijoukkueen ahtaalle. Asenne löytyi Polvijärven nuorukaisilta ja yllätystä ei tullut. Ottelu päättyi kotikatsomon riemuun  rajattomaan 5 - 3
                                                                                  vihreä peliasu polvijärvi - tumma peliasu rääkkylä
Finaali Polvijärvi - Kontiolahti  4 - 3
Loppuottelu oli selkeämmin Polvijärven hallintaa kuin alkusarjan ottelu. Kotijoukkue hankkiutui 2 x 15 peliajan ensimmäisellä puoliajalla loistavalla maalinteko taidolla jo turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon. Toisella puoliajalla maalitili olisi hyvällä viimeistelyllä olla koti joukkueella suurempikin. Neljä maalia riitti kun Kontiolahden peli meni tuskaiseksi ja hermostuneeksi kun turnausvoittojen putki oli katkeamassa polvijärven puolustajien peittäessä maalinteko yritykset. Ottelu oli numerollisesti tiukka 4-3 , mutta finaali oli nuoren Polvijärven tuottajien hallintaa alusta loppuun. 
Polvijärven tuottajien pitkä odotus päättyi ottelun loputtua kun joukkueen kapteeni Juho Mutanen nosti pokaalin päänsä päälle. 

                                                                          vihreä peliasu polvijärvi - punainen kontiolahti

Poika on saatu kotiin Polvijärvelle