MAASEUTUNUORTEN SALIBANDYTURNAUS 2018
NOLJAKAN KOULUN LIIKUNTASALI 14.4.2018

MTK SALIBANDYTURNAUS JOENSUUN NOLJAKAN KOULU 14.4.2018

Alkusarja

Tavanomaisista MTK turnauksen järjestäjä ottelupaikkakunnista oli tällä kertaa ensikertalainen Joensuun Noljakankoulun liikuntasali ja järjestysvastuu Etelä-Savolla.
Uusina joukkueina mukaan oli saatu Etelä- Savo, Pohjois- Savo ja perinteiset Polvijärvi, Keski-Karjala, Liperi-Viinijärvi. Koulujen liikuntasalit on totuttu pitämään turnauksiin sopimattomina olemalla liian pieniä, mutta Noljakankoulun liikuntasali teki poikkeuksen. Sali ei ollut liian pieni ja käytännöllisyys hyvää luokkaa.

POLVIJÄRVI - LIPERI/VIINIJÄRVI  3-5

-Polvijärvi aloitti alkusarjaottelut yhdistettyä joukkuetta Liperiä ja Viinijärveä vastaa alivoimalla neljällä miespelaajalla. Sääntöjen mukaan jos joukkueessa ei ole naispelaajaa pelaa joukkue vajaalla.
Polvijärvi oli otteissaan unelias pelin vaadittava antaumuksen syke odottavalla tasolla. Pelaajien oivallukset, suunnitelmallisuus peli ideaan miten joukkue pelaa oli keskinkertaista pelailua. Kadoksissa ollut liike oli uneliasta niin kuin talvi uniltaan juuri herännyt karhu. Liperi/viinijärvi hallitsi alusta loppuun liikkuvuudellaan ja viisi maaliin polvijärven verkkoon oli nöyryytys polvijärveläisille, Polvijärven kolmea vastaan.

POLVIJÄRVI - KESKI-KARJALA  8-4
-Oli odotettavissa ryhtiliikettä ja se löytyi niin kuin telkän lähtö pesäpöntöstä Polvijärven MTK joukkueelta toiseen päivän otteluun. Kuin yö ja päivä oli eroa Polvijärven pelaajien otteissa heti ensimmäisen ottelun jälkeen pelatussa pelissä vastassa Keski-Karjala. Se kaivattu liike oli herännyt henkiin ja peli idea loisti kilpaa lämpimän keväisen auringon kanssa. Silloin kun löytää kaivatun eteenpäin katsovan peli-ilmeen, ei ole väliä mikä tai kuka joukkue on ottelussa vastassa, kun se peli-ilme tietää otetta voittoon. Polvijärvi oli suvereeni kaikilla osa-alueilla ja se epävarmuus joka tiesi häviötä aamu pelissä oli muuttunut vahvuudeksi. Keski-Karjalan puolustus näytti kuinka uhrautuvasti otetaan vastaan taitavat Polvijärven hyökkääjät ja se asenne on oli heidän tavara merkki koko turnauspäivän. Polvijärven hyökkäys oli tuloksellista tehden kahdeksan maalia ja Keski-Karjala ohitti loistavaan torjuntavireeseen päässeen Kai Sahlmannin neljä kertaa.
Keski-Karjala otti turnauksen pronssisen mitalin.

POLVIJÄRVI - ETELÄ-SAVO  5-0
-Noljakan koulun liikuntasalissa kolmanteen otteluun asettui uusi joukkue Etelä-Savo Polvijärveä vastaan.
Pelissä nähtiin hyvää jopa divisioona tason otteita. Tämän mahdollisti kummankin joukkueen useat 5- divisioona sarjapelaajat ja lisäksi Polvijärvi pelasi viidellä kenttäpelaajalla naispelaajan liityttyä joukkueeseen toisesta turnausjoukkueesta.
Ottelun kaksi kymmenen minuutin erästä ensimmäinen oli tasaista tilanteitten kulkiessa tasavahvasti kumpaankin päätyy. Pelaajien taitotaso oli kummasakin joukkueessa lähes lähellä vastustajan vastaavaan ja ensimmäinen erä pelattiin ilman maaliverkon heiluttamista ja mentiin kahden minuutin erätauolle nolla nolla tilanteessa. Toinen erä oli Polvijärven joukkueelta sellaista jota siltä saattoi odottaa. Puolustuksen ja hyökkäyksen yhteinen peli-idea oli saumatonta ja maalivahdin täydellinen kymmenminuuttinen. Polvijärvi pelasi päivän parasta otteluaan ja latoi tasaiseen tahtiin maaleja lähes joka toinen minuutti. Toinen pelijakso ratkaisi ottelun polvijärveläisten hyväksi 5-0 voitolla.

POLVIJÄRVI - POHJOIS-SAVO  8-3

-Pohjois-Savo uusi tuttavuus MTK peliareenalla oli Polvijärven viimeinen runkosarjan vastustaja. Voitolla Polvijärvi etenisi loppuotteluun. Peli oli yhtä maalia ja Pohjois-Savo oli monen juoksuaskeleen jäljessä ja ei ollut kykyä vastata polvijärveläisten hyökkääjien taitotasoon jotka loivat näyttäviä hyökkäyskuvioita. Puolustus, maalivahti oli myös varmuus Polvijärven tae selvään 8-3 päättyneeseen voittoon. Voitto merkitsi Polvijärven pelaavan turnausvoitosta Etelä-Savosta.

Loppuottelu Polvijärvi - Etelä-Savo  2-6

Loppuottelusta odotettiin tasaista taistoa. Jääkö mestaruus Karjalan pojille/työlle vai meneekö voitto Savoon. Ottelun pienoinen ennakkosuosikki oli Polvijärvi kaataessaan Etelä-Savon alkusarjassa kevyesti.
Niin kuin tavanomaisesti ottelu pelattiin virheitä kaihtaen ja kaikki peliin kuulumaton turha hätiköiminen tiukassa tilanteessa yritettiin kummassakin joukkueessa pitää hallittavissa vääriä keinoja kaihtaen.
Peli oli siisti otteet huomioiden kuitenkin pientä kylki kylkeä vasten otteita oli jotka kuluvat finaaliin olennaisena osana. Ensimmäisessä erässä nähtiin Etelä-Savon joukkueen hienoinen paremmuus heidän tarkat syötöt ajautuivat perille ja muutama hyvä ylösjuoksu Polvijärven maalin lähelle toi toivotun tuloksen ja ensimmäinen erä meni Savoon maalein 3-1.
Polvijärvi löi painetta Savon päätyyn toisessa erässä ja toivottu tulos, maali saatiin aikaiseksi ja ottelu oli käännös vaiheessa. Saako Polvijärvi pidettyä takaa-ajon toivotulla tavalla vai katkeaako takaa-ajo pieniin huolimattomuus virheisiin Etelä-Savon hyväksi.
Toinen ja samalla turnauksen viimeinen erä oli tasainen mittelö joukkueitten tehdessä maaleja kuitenkin Etelä-Savo oli karkumatkalla ensimmäisessä erässä saadun johtoaseman turvin.
Polvijärvi pelasi ajoittain toista erää mallikelpoisesti jota himmensi vartiointi vastustajasta maalintekopaikoilta. Etelä-Savo saadessa muutamat maalintekopaikan käytti mestaruuteen vaatimalla tavalla hyödykseen kolme kertaa Polvijärven yhtä vastaan viimeisessä erässä.
Polvijärvi taistellen pelasi ja marginaalisen pienet erot mahdollisti mestaruuden menemisen Etelä-Savoon
maalein 2-6.

Palaajista palkittiin polvijärveläiset turnauksen parhaana maalivahtina Kai Sahlman ja parhaana kenttäpelaajana Aleksi Juntunen.

Pokaali josta maineen lisäksi MTK turnauksessa kilvoitellaan.

POLVIJÄRVEN MTK JOUKKUE 2018
edessä vasemmalta Kai Sahlman, Saku Kummunmäki, Aki Sahlman ja Lauri Kuronen.
takana vasemmalta Suvi Peiponen, Joni Ronkainen, Henri Juntunen, Aleksi Juntunen ja Petri Kuronen.

JÄRJESTAJÄ PUOLEN EDUSTAJA INFORMOI OTTELUJEN KULKUA.

Kellotaulu ja kaiuttimet mistä hyvin selostettiin
 loppuottelun pelinkulkua. Oli hienoa kuulla
 mikrofonissa kuvassa olevan henkilön selostus !

Ensimmäinen ottelu Polvijärvi-Liperi/viinijärvi josta vain yksi kuva. Lopputulos 3-5.
Oikealla Lauri Kuronen ja kroppa hyvin mukana vedossa.

Päivän toinen ottelu Polvijärvi - Keski-Karjala. Lopputulos 8-4.
Kahdesta ensimmäisestä ottelusta niukasti kuvia, kun hovikuvaaja pelasi hyökkääjänä
ja ei silloin kerkiä kuvata. Muuten ! Hovikuvaaja teki maalin Keski-Karjalan verkkoon !

Kolmas ottelu polvijärveläisillä oli Etelä-Savoa vastaan.
Polvijärvi musta peliasu. Etelä-Savo punaiset peliliivit.

Kuvia nyt ottelusta enempi kun hovikuvaaja siirtyi kameran taakse.
Oliko näin että hovikuvaaja "hyllytettiin" kun maaleja sain yhden tekaistua.
Vai oliko niin että oli viisainta antaa hovikuvaajan pelipaikka
nopeimmalle, maalinälkäiselle pelaajalle. Tätä pohdin samalla kun kirjoitan kuviin tekstejä.
Kuvassa Joni Ronkainen aikoo tellätä maalin. Saako maalin ?....

Ei Joni tellännyt maalia. Yli roiskahti.

Kurosen Lauri kysyi että sainko hänen lämäreistä kuvaa ?
Sain, mutta ne peitettiin tehokkaasti.

Polvijärven maalivahti Kai Sahlman oli päivän edetessä
vastustajien mielestä sietämättömän hyvä torjuja.

Kipasin katsomoon. Alakerrasta oli vaikeata kuvata, kun joku pelaaja aina oli edessä näkökentän.

Varmaakin varmempaa torjuntaa Sahlmannilta.

Polvijärvi sai joukkueeseen otteluun lainassa olevan naispelaajan.

Reijonen puristuksissa Henrin ja Laurin toimesta.

Polvijärvi siirtyy johtoon Aki Sahlmannin tehdessä maalin.

Keskellä maalintekijä Aki.

Tuomariko haittaa nopeitten etenemistä.

Etelä-Savo lähellä tasoitusta.
Pallo kävi oikeassa maalitolpassa ja kimpoaa Kain takaa vasemmalta pelikentälle.

Polvijärvi 2-0 johtoon.

Maalintekijä mitä todennäköisesti kuvassa selin Joni Ronkainen.

Vasemmalla Petri Kuronen vippasi rystyltä....

...ja se rysty vippaus meni maaliin. Polvijärvi 3-0 johtoon.

Oikealla Henri Juntunen joka teki hyvän esityön Petrin maaliin.
Kiersi maalin ja syötti Petrille maalinedustalle.

Oikein urakalla Polvijärvi runnoi maaleja Etelä-Savon verkkoon. 4-0.
Maalintekijä puolustaja Saku Kummunmäki.

Oik. maalintekijä Saku Kummunmäki.

Ei hätää polvijärveläisten maalinsuulla. Kai Sahlman osaa torjuntojen täydellisyyden.

Kumpi vai  eikö kumpikaan ?

Aleksi Juntunen maalintekijä ja Polvijärvi 5-0 johtoon joka oli myös lopputulos..

Aki taistellen menettää mailaan otteen.

Liimanäppi Kai !!

Lauri "late" kuronen syöksyy uhrautuvasti jelppaamaan Sahlmannia.

Sitten mennään jo otteluun Polvijärvi Pohjois-Savo.

Vihreäliivi Polvijärvi. Mustissa Pohjois-Savo.
Polvijärvi sai otteluun vahvistuksen Suvin. Suvi kuvassa vasemmalla.
vahvistus oli merkittävä Suvi teki ottelun avausmaalin ! 1-0 Polvijärvelle.

Onnittelut Suville.

Ja heti perään 2-0 johto. Maalin teki Lauri Kuronen.

Keskellä Lauri Kuronen.

Taistelu maali !
Petri Kuronen änkäytyi vastustajan maalille voimalla maalin tekoon
ja sinne pallo voimalla ja etenkin väkevällä voimaalla perille meni.
3-0 Polvijärvelle.

Petrin voima oli vahvaa ja nurin lopulta maalinteon jälkeen mentiin.

Vahvaa ja ketterää, nopeaa reaktio horjuntaa jatkoi Kai Sahlman.

vas. Vihreissä Polvijärven Aleksi Juntunen täräytti ilmasta pallon maaliin !
Tilanne 4-0.

Petrin g-voimat on vienyt kosketuksiin muovimattoon.

Maali jälleen Polvijärvelle. 5-0.
Maalintekijä Henri Juntunen.

vasemmalla Henri.

Keskellä Saku Kummunmäki joka taisteli miehen lailla ottelut.

Saku pääsi laita väännöstä ja heti lähes puolesta kentästä sivalsi maalin.
Polvijärvi menee menojaan. 6-0.

Vuoro Etelä-Savon tehdä maali. 6-1.

Lähes nolla kulmasta vasemmalta Aleksi lisää Polvijärven johdon 7-1.

Oikealla Henri Juntunen ja maali Polvijärvelle jälleen. 8-1.

Joukkuekavereista (vas.) Laurilla jotain hersyvää sanottavaa Henrille.

Ei Sahlma kaikkea "halunnut" torjua. Tilanne 8-2.

Suvi lähes polvillaan ja lähes maalinteki.

Saku ei anna periksi eikä pidäkään.
Polvijärvi voitti ottelun ja pääsee loppuotteluun.

LOPPUOTTELU POLVIJÄRVI - ETELÄ-SAVO.

Mustissa Polvijärvi. Punaisissa Etelä-Savo.

Ja heti maali Savolle. 0-1

Sama pelaaja (oikealla maalin nurkala) jälleen kurittaa Polvijärveläisiä. 0-2.

Mutta ei hätä !
Saku Kummunmäki kaukaa kaventaa lyöntilaukauksella 1-2.

Maalintekijä Kummunmäki.

Hätä se oli Etelä päädyssäkin aika-ajoin.

Etelä-Savolla ei ollut omaa maalivahtia ja lainaili toisista joukkueista maalivahdin.
Nyt maalissa nuorehko poika joka torjui myös hyvin
Petrin ja Henrin maalinteko aikeet.

Ei maalia ?.

Toinen erä ja meno Polvijärveläisillä haparoivaa hetkittäin.
Tilanne jo huolestuttava 1-3.

Aki Sahlman laittoi pallon melkein maalivahdin längistä maaliin.

Saku taistelee !!  Mailatkin jo ilmassa kuvastaa kovaa sykettä.

Henri maalin takana ja punaisia myös paljon jahtaamassa valkoista palloa.

Vapaana maalin nurkalla Etelä-Savon Reijonen. Maalihan se tuli. 1-4.

Ja sama pelaaja jälleen. 1-5.

Vas. Joni Ronkainen sutii ohi.

Jälleen Saku taistelee !! Punainen puolapuihin.

Taistellen Polvijärvi eteni loppuottelussa.

Etelä-Savo lisää maalejaan. 1-6

Toinen (musta) oikealla Aleksi Juntunen ja Polvijärvelle maali. 2-6.

Aleksi Juntunen palkittiin Polvijärven joukkueesta parhaana kenttäpelaajana.

Kai Sahlman palkittiin turnauksen parhaana maalivahtina Polvijärven joukkueesta.