Polvijärven Orinniemessä kattohaikara pariskunta pesänteko puuhissa 12.5.2012.
Kattohaikarat ovat Pohjois-Karjalan leveysasteella erittäin harvinaisia. Jos pesänteko etenee pariskunnalla suotusissa ja sovun sävyttämänä, niin seurailen tilanteen kehittymistä kesän edetessä ja päivitän tälle sivulle herkät tilanteet. Ja jos hyvin käy, niin syksymmällä saamme ihailla myös kuvin sitä hetkeä jota ei mies muistiin ole tapahtunut. Saatamme nähdä pienet haikarat tyttöjä tai poikia.

 

 


Kattohaikara pariskuntaa en ole tavannut kyseiseltä katolta enää toukokuun 18 päivän jälkeen jolloin kävin kahdesti katselemassa ja etsimässä. Haikarat on nähty 19 toukokuuta kantamassa pesään tekoon tarvittavia risuja muutaman kilometrin päässä kuvan ottopaikasta, mutta risut eivät ole tulleet kuvan katolle kun piisin päällä on vain ne risut jotka olivat jo aiemmissa kuvissa. Mutta, haikara pariskunnallekkin tämä on vain elämää ja etsiskelyä paremman olomuodon, lujemman katon löytämistä. Kiertelen, kaartelen ja kaahailen rellullani oriniemen ja lähialueen sorateitä ja jos hyvin tärppää, niin josko ne rakastavaiset vielä löytyisi. Kuvat tulevat heti jos löydän.
Kattohaikaroita ei löytynyt ja näin ollen jäämme odottamaan ensi kevättä josko haikarat palaisivat ja viihtyisivät koko kesän. (3.7.2012)

Haikara pariskunnalle annoin ristimänimet, Alma Ja Aatu. Kuvaushetkellä satoi enempi kuin laki sallis. Kun kyseessä on hetki jota ei ole tapahtunut aiemmin elämässäni niin silloin kaatosade on kuin kultaava hetki tapahtumalle. Kuva 12.5.2012

Pehmikettä pesään.

 Naapuri huvilassa taisi olla liian jyrkät savupiisien hatut johon ei pesänteko onnistu