Polvijärvi-päivät 18.-22.7. 2012
Torilla tapahtumat noudatti hyviksi havaittuja perinteitä ja niin harvinaista kuin se oli tänä kesänä, aurinko näyttäytyi ja lämmitti mukana olollaan kesän viileyden pois ajatuksista. 


Kun kuulemme Zetor 25A traktorin äänen papatuksen, niin silloin katseet kääntyvät ja silmät näkevät sen joka oli maatalouden koneellistumisen alkuaikoina niin tuttu näky. 


Hurahtiko sekaan kuva Brasilian Rion sambakarnevaalista ? 
Ei toki. Kieltämättä jotakin yhtäläisyyttä voisi havaita jos asiaa sillä silmällä katsoo.
Kyse on kuitenkin hetkestä jolloin Pirjo Saarelainen ojentaa Jorma Huttuselle Polvijärven messu paidan.
Mutta kun syventyy Rion karnevaali ajatukseen, niin miksikäs ei järjestettäisi Polvijärven karnevaalit. Zetor traktkorit olisi valmiina lähtöön palolaitoksen tuntumassa kun vain peräkärri olisi. Zetorin lavalle lastautuisi niin kylän mummot kuin ukot ja ajaa hurruuttasivat pääkatua pitkin kyydissä olijat lanteitaan nytkytellen. Kylän pelimannit tapailisivat soittimistaan sampan rytmin tapaista. Tapahtuma toisi uutta väriä polvijärvi-päiville ja kansaa vaeltaisi tienvarsille yli kuntarajojen. 


Messureppu on kiertänyt kylät ja saapunut takaisin mistä läksi, Polvijärveltä. Martti Lamberg luovuttaa repun Helena Kaasiselle

Ruvaslahden teltasta sai aidot letut.

Polvijärven riistanhoitoyhdistyksen teltta. Karhua halaa Veikko Sorsa

Perussuomalaiset suunnittelevat polvijärvelle kuntavaalissa pamausta. Ehkä uusi jytky odottaa tuonnempana.
Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan kansanedustaja Osmo Kokko toinen vas. Oikealla perusuomalaisten kunnanvaltuutettu polvijärvellä Veikko Isoniemi

Polvijärven salibandy seura KLC järjesti tarkkuslaukausta ja tutkaan laukaisua.

Hovikuvaaja kun astui areenalle kerääntyi sankka katsomo seuraamaan pallon hallintaa jossa oletuksena oli ennen laukauksia että ukko hallitsee palloa.
Mutta jätän tarinan kertomisen tähän, alkuvaiheeseen, kun en millään jaksa muistaa kumpi se lopulta hallitsi. Oliko tanakasti pallo hovikuvaajan hallinnassa vai kävikö niin että pallo hallitsi laukaisijaansa.

Sitten Vekku ajatteli olevansa tarkempi kuin hovikuvaaja. Mutta tämä oli vielä selvempi tapaus kuin edellinen laukoja. Ei mene millään vaikka silmälasit on vahvistamassa näköyhteyttä reikään. Melkein puolipalloa ohi ja se on paljon hovikuvaajaan verrattuna.

Selmeri ja Helena tunteikkaassa keskustelutuokiossa.

Polvijärven Ampujat. Takana keskellä Kalevi Tiilikainen valvoo tapahtumaa. Kuvaaja ei käynyt tässä kokeilemassa tarkkuutta, kun kahteen huippusuoritukseen näin lyhyellä ajalla ei ole suotavaa. Panokset hupeni KLC:n tarkkuusammuntaan, mutta olisin käynyt tässäkin kokeilemassa tarkkuutta jos Kallella olisi ollut haulikko tarjolla.

Torilta kamera löytää lonkalta tähdättynä tuttavien keskustelut, mutta ääntä ei kuulu vaikka kuvaa kallistelisi puolelta toiselle. Ravistelukaan ei auta, kokeiltu on.

Kuvanotto tyylejä on monta, mutta kumpikin toimii.      vas. Urpo ja oik. Helena tähtäävät possu Selmeriä.

Sahlmannin Jarmo toinen oik. katselee löytyykö valmet t-paita ostettavaksi.

Taiteilijoitten mestariteoksia.

Polvijärven Luterilaisen kirkon pastori Iiris Leppänen.

Lähdettyäni torilta yllättäen vastaan asteli kuningas. Lonkka-tähtäys tuotti tulosta ja kuningas ei häiriintynyt kuvaajasta.