Naapuriseurat Polvijärvi ja Outokumpu 11.11.2015 ottivat
mittaa kumpi on parempi kuljettamaan mustan laatan vaivihkaa
muina miehinä vastustajan maaliin hyväksyttävästi rehdin otteluhengen
arvoja noudattaen. Ottelu oli kaikin puolin siisti, mitä nyt tönäistiin hiukan
ja katsottiin kestääkö hymy vastustajalla ja jatkuuko niin kuin ei mitään merkittävää olisi
 polvijärven jäähallissa katseltavaa kuin uutuuttaan kiiltelevät punaiset maalikehikot valkoisen verkon edessä.

Ottelun eka erä oli hyvää jääkiekkoa ja rehdisti tunnustaen Outokumpu oli pelissä mukana
kuskin paikalla, niukasti tosin. Tuntui että tämän kauden tasaisin ja ottelu olisi edessä, mutta
toisin kävi. Outokummunkiekko otti avausmaalin teon nimiinsä hyvällä pelillään. Toisessa
erässä kääntyi pelin luonne polvijärven siirryttyä selkeästi pelin johtohahmoksi. Oli lähes
maagisen mystillistä mihinkä katosi Outokummun luistelu ja se peli idea mitä he esittivät
ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Mutta joskus se langan pää katoaa ja sitä ei enää kiinni saa.

Toinen ja kolmas erä oli polvijärven vauhtiluistelua ja kiekon hallinta verkon heiluttamista OoKoo:n päädyssä.
Lopussa näimme liian selkeät maalieroluvut 11-2 ja ottelusta puuttui siten jännityksen tuoma hekuma.

Alku näytti tasaiselta Outokummun Roope Karvisen viedessä vieraat maalin karkumatkalle.
Mv Vesa Reijosen ja pötköllään olevan Juho Mutasen virutukset on riittämättömät.

Jos onnea on niin se pitäisi sananlaskun mukaan kätkeä.
Mutta ! Nyt on niin herkullista Outokumpulaisten näyttää naapuriseuralle ettei onnea kätketä.

Tutkimattomat on mustan kiekon reitit.

Tämä kuva saa tyylipisteet symmetrisestä mailojen asettelusta ja pelaajien asentojen yhdenvertaisuudesta.
Melkein luulen että pelaajat on supisseet että kökötettään tässä symmetriassa että,
hovikuvaaja, hidas kun on kuvaamaan, niin saa edes yhden kelvollisen bittitiedoston muistikortille.

Polvijärven pelaaja on mitä todennäköisesti horjahtamassa laitaa päin,
mutta hätiin kiirehtinyt OoKoo:n pelaaja auttaakseen ottamalla kiinni ettei keltapaidan
kypärän sisällä tarvittaisi palikoita uudelleen järjestellä valkotakkien toimesta.
Naapurien välinen avunanto on joskus niin kiehtovan kaunista.
Olenko väärässä yhteistyöstä ja avunannosta kuvan tapahtumasta ?

Juho Mutasen CCM maila törröttää oman pelaajan visiirin alla !
Kun katsoo jotain tärkeää niin silloin tämä maallinen on toissijaista.

Vaihtoaition tunnelmaa.
Vas.Valmentaja Kai Varis, kes, Teuvo Mutanen ja vierellä joukkueenjohtaja Jukka Mutanen.
Takana huoltajat Matti Vikström ja Juhani Reijonen

Leinosen Akin ja Koposen mailat ristitulessa.

oik. 5 Simo Mutasen roikkulaukaus liiteli maaliin asti.

Kierros maalin kunniaksi.

Toisen erän hahmo maalien sylkijänä oli PoU:n kapteenistoon kuuluva Tomi Reijonen.
Tomi täräytti vastustamattomia laukauksia maalivahdille tehden erässä kolme maalia !
Tässä yksi tehty maali, mutta onhan se oikea ykäkulma sepposen selällään ja 28 Anssi Hiltunen antautuneena.

Jatkoa seurasi pienen hetken kuluttua kun Tomi kävi välillä luistimia huoltajalla teroittamassa.
Kiekon alkutaival Lehikoisen Riston olkapään yli maaliin.

Riston olkapää ohitettu ja matka jatkuu uuden maalin perukoille. Tomin toinen maali erässä.
Hyvä että pelissä ei tullut tolppalaukauksia ja uudet maalit eivät kolhiintuneen.

Lähes äskeisen maalin toisinto kolmannessa maalissa.
Tarkkaan kun katsoo niin maali synnytettiin melkein samasta tukipisteestä kuin edellinen.
Edellinen maali Tomilla syntyi yhdellä luistimella liukuen, mutta nyt varmistettiin kahta luistinliukua hyödyntäen.

Edelliset kolmen maalin tekijä Tomi Reijonen.

Simo tarjoili vasenta suoraa ja outokumpulainen vastasi samalla tavalla.

vas. Mikko Koponen lähtee lentäen kaukaisuuteen.
En jaksa uskoa että liito kentän päällä kierroksia monta tulee kun siivet on kovin jo alaspäin.

Kuninkaan tarkka laukaus keskelle Ristoa.
Lappalainen turhaa kyttäsi kiekkoa itselleen maalinnurkalla.

Keltapaita ihmettelee mikä työntyy jalkojen välistä. Luistin se vain on.

Ville Sirviön lentoa pitää kehua.
Lento kuin velodromilla pyöräilijän joka kallistelee kaarteessa,
mutta Ville ei voi hyödyntää kallistusta laitojen ollessa liian huonot kehälentoon.

Tukiainen teki melkein maalin.

Muistaakseni edellisen tilanne kehittyi Tukiaiselle siten että sai sittenkin
kiekon maaliin. Syöttäjä oli vas. 44 Kuningas Jari.

Hyttisen Petrin vuoro saada nimi maalintekijätilastoon.

Hyttinen saa korkeimman siunauksen joukkuetoverilta Nico Puustiselta.
Kirkkoherrakin siunatessaan seurakuntalaisiaan laittaa varmaksi vakuudeksi kätensä hyväntekijän päälle.

Valtteri Vauhkonen maalaa ja tilanne on kaaottinen Outokummun pelaajille.

Juho Mutanen oli aika pikkuruinen poikanen kun kohtasi suuremman pelaajan.

oik. Riku Mutanen tarjoili loistopassin Puustiselle.
Edellisessä koti ottelussa PoU- Kiuruvesi oli Puustisella polvitukilaukaus
jonka laitoin paikallislehteen. Siinä kirjoitin lehteen kuvan mukana uutukaisesta
polvitukilaukauksesta joka meni ohilaukaukseksi. Herättelin kirjoituksella valmennusjohtoa
lisäämään kyseiseen uutuus laukaukseen lisää harjoituskertoja. Mutta kuva
kertoo karua tietoa siitä että toiveeni on mennyt maahan niin kuin syksyinen sade.
Puustisen polvitukilaukaus jälleen kerran ohi. Mitä valmennus troikka tekee seuraavissa harjoituksissa
kyseiselle polvitukilaukaukselle. Valuuko kuvan sanoma lumena maahan ja sulaa lämpimässä maassa.
Tämä on tärkeää mutta ei tarvitse niin vakavasti ottaa että valmentaja joutuisi eroamaan. Minä armahdan en anna potkuja Timolle ja Kaille.

Mutanen polvistettu. Ei kuitenkaan selätetty.

Juho Mutasen laukaus sinnepäin. Meneekö maaliin ?

Risto Lehikoinen hörppäsi kiekon maaliin.
Taisi tarkoituksella maaliin kiekon päästää.
Risto torjui hovikuvaajan silmillä katsoen ottelun hyvin, mutta joskus epäonni tulee tutuksi.

Juho Mutasen kelvollista riemua.

Jaakko Huttunen tyri avopaikan.

Puustisen Nico ei nyt laukaise polvitukilaukausta.
Täräyttää perinteisellä tekniikalla maalin.
En menetä toivetta etteikö joskus Nico tekisi onnistuneen polvitukilaukauksen.

Kuvan ulkopuolella maalintekijä Valtteri Vauhkonen

Äskeinen kuvan maalin jälkitilanne.
vas. 88 Huttunen Janne halusi myös saada maali tehdyksi vaikka
tökätä kiekko maaliin tehdyn maalin jälkitilanteessa. Maalia Janne ei saa virallisesti
nimeään kirjoihin ja kansiin, mutta kuva jää muistoksi tekemättömästä maalista.

Leinonen karkasi ja ronkkijat matkojen päässä.