v.2020
Luutalentäjän pääsiäisen lankalauantain lento pelastaa maapallon ihmiskunnan koronan kynsistä.


 


Luutalentäjä lankalauantaina.   Kuva: DT    Donalt TrumpKaksi vuotta kulunut viimeisestä pääsiäisen luutalennosta. Vuoden 2019 pääsiäisenä olin estynyt istahtamaan niin rakkaan luutani varrelle. En voinut pidätellä vuolasta kyynelvirtaani vuoden 2020 lankalauantaina. Olen katsonut sen jälkeen useasti sineen taivaan ilmanalaa ja josko se vuoden 2020 lankalauantai Polvijärven kuukausikalenterin päivät vilahtaisivat kiirehtien joka tuotiin ilmaisjakeluna koteihin.

 Se on ikääntyvälle luutalentäjälle liian pitkä aika kaksi vuotta odottaa kun suonissa virtaa ainainen lentohalu päästä pääsiäisenä luudan varrelle istumaan silloin elämän voima virtaa kuin silloin ensilennollani … olla nuori jälleen.  Vuoden 2018 pääsiäislentoni suuntautui taivaan portille ja siellä oli käydä köpelösti. Kuuma pätsiovi avautui, minne himoitaan ikuiseen kuumuuteen työntekijöitä, oli imaista luutalentäjän ikuiseen kadotukseen. Tehokas luutani halusi vielä nauttia uusista pääsiäisen hurmoslennoista ja luutaani saan kiittää pelastuksestani vuoden 2018 selviytymisestä ja elää
vielä, jos Luoja suo, vuoden 2020 lankalauantain pääsiäislento. 

Lankalauantai aamu, odotus pitkä päättynyt!!  Olen herkistynyt, kyynelvirta valuu joka on verrattavissa vuoteen 1859 jolloin vesimassat pääsivät
valloilleen rikkoen Höytiäisen ja Pyhäselän välille rakennetun kanavan padon joka on vielä tänä päivänäkin suurin veden virtaus Suomessa.
Lähes saman suuruiseen virtaukseen kyynelvirtaukseni ei aivan päässyt.
 Pidättelin tarkoituksella kyynelvirtani patoa etten rikkoisi Suomen ennätystä virtausmäärässä
siksi kun veneemme oli vielä talviteloilla ylösalaisin ja pohjatulppa varmaankin kadoksissa.

Marjo tuo kuivia pyyhkeitä pyyhkien kasvoiltani onnenkyyneleitä. Kyynelvirta on kuin kaipuu jonka ei lopu enne kuin pääsen istahtamaan niin rakkaan luutani varrelle. Onnenkyyneleet kasvoilla kuljen navettatöitä tehden, lypsäen lehmiä pikalypsynä. Hitaus, ontuva kävely navettatöissä olisi normaalia arkipäivää, mutta nyt suurena päivänä, lentopäivänä, vanhuuden köppäsy unohtuu. Liikehdintä kevyttä ja kasvojen hipiä kuin silloin poikasena nuoruuden aamuauringon valaisemana ilman uurteita.

Navetan ovi takanani pamahtaessa kiinni tartun pikimmiten luudan varteen. Kosketus on tunteellinen käteni koskettaessa jo aavistuksen kuluneeseen lentoluutani puuvarteen. Tultasyöksevä harjaosa kokenut myös pieniä kolhuja jotka on vain merkki siitä että olen lentänyt monet merkitykselliset pääsiäislennot. Olen pelastanut matkustajakoneen lentokuopasta, lentänyt kellotapuliin, käynyt taivaanportilla, pelastunut pedon kynsistä ja monet muut lennot jotka jäävät historiaan tuleville jälkipolville.

Istahdan luudanvarrelle. Pelastuksen valon keveys virtaa sielussani ja se on kuin taivaallinen ilosanoma lentokyvyttömille jotka näkevät kävellessään jalkansa kuljettaen eteenpäin hengittäen sitä samaa ilmaa kehdosta hautaan. Toista on luutalentäjän hengitys ilmojenteillä. Korkeuksissa lentäessä ei ole maallista aikaa ei pahansuopia ajatuksia vaan elämää nähdä maankamaralla nikkaroivia henkensä pitimiksi ahertavia ihmisiä jotka yön unettomina hetkinään näkevät kirkasta kuunvaloa vasten luutalentäjän. Tämä näkymä luutalentäjästä antaa aiheen pitkään unettomaan yöhön kun ajatukset ovat kysymyksessä: miksi lentokyky on suotu vain luutalentäjälle?

On aika luutalentäjän katsoa taivaansineen ja startata luuta jälleen kerran lankalauantain lentoon.
Nousu on kuin elämän hypetys ympäröisi valokehän lailla mustan hovikuvaaja lippiksen yllä.
Nousen kotini yläpuolelle ja lennon suunta kyöpelinvuorelle alkaa. Juuri kun kaasua lisään ymmärrykseni valtaa maalliset vaikeudet kun olen vielä maallisen elämän ilmatilassa. Jos olisin korkeammalla nämä maalliset asiat olisivat maankamaralle jätetty.
Kevät on ollut viruksen valta-aikaa, Koronan. Ei saa olla yli kymmenen henkilön kokoontumisia.
Kyöpelinvuorelle kokoontuu joka pääsiäinen satoja lentäviä joka maailman kolkasta 

Lakia noudattava luutalentäjä muistaa kokoontumisen ankarat velvoitteet.
Saako luutalentäjä lentää? Ei kieltolistalla ! Hyvä niin !

Finnairin polttomoottorikoneet on lentokyvyttömien henkilöitten lentokiellossa, mutta luudalla kurvailu on sallittua ilmakehän yläpuolella.
Suomen päättäjätahot hätääntyneessä olotilassaan eivät ole oivaltaneet luutalentäjälle puomeja rakentaa.
Tai päättäjiltä unohtui tilata lisää lautoja ja nauloja ja siksi ei ole tarvikkeita rakentaa puomia luutalentäjän eteen vaan päähuomion vei
tilata suojamaskeja kasvojen suojaksi Kiinasta jotka osoittautuivat hyödyttömiksi ja siihen hupeni miljoonia euroja.
Ei ehkä sittenkään jäänyt enää rahaa tilata lautoja ja nauloja ja näin luutalentäjä kokee vapauden lentoreittien suunnitteluun.

Paha aavistukseni on että kokoontuminen kyöpelinvuorelle on peruttu. Peruttu  yhdessäolo vertaisten kanssa ei ole mieltä ylentävää.
Minne lennän kun vuorelle meno on estetty?   Hetken istun luutani varrella. Mietin. Ylläni jokin outo äänen hyrinä kuuluu!  Kyseistä ääntä joka luihin ja ytimiin uppoaa ei ennen Varosen yllä ole kuultu. Varosen seutukunnassa on kuultu ja kuuluu eteenpäinkin vain Valmetin työn ääni joka ei kolise niin kuin vihreän häkkyrän (lue John teeren) moottori.

Katselen ylös, näkyy nelihaarainen otus. Katsoo kuin aikoisi tarrautua luutalentäjään. Ajatukseni eivät vitkuttele, nyt tiedän mikä otus se on! 
 Se on codic-19! eli tuttavallisesti korona!!

Korona otus ei liiku pysyy paikallaan. Miettien varmaan kannattavuutta saako hengen hivutettua luutalentäjästä. Korona ovat muuntunut pienestä lähes näkymättömästä pisarasta konemaiseen oloon lisäten tartunta tehokkuutta
kasvattamalla neljä lentosiipeä vahvistettuna pyörivillä suuntamoottoreilla jotka vinhaa vauhtia pyörien kylvävät äänen voimakkuudella korona paniikkia lentokyvyttömien ajatuksiin.

Korona lähestyy hitaasi hyristen kuin olisi rauhaomaisella lennolla ja hyökäten sitten kun on tartuntaetäisyydellä. Luutalentäjä ei pakene. Käännän luudanvarren terävän pään kohti lähestyvää hyrisijää, koronaa. Kyyristyn luutani varrelle hyökkäävään etunoja-asentoon kuin se olisi vasta-aine koronalle.  Codic-19 hiljentää lähestymistä kuin aprikoisi omaa tehoaan luutalentäjään. Teen hyökkäävän liikkeen. Havaitsen samalla koronan etsivän R-vaihdetta.
Luutalentäjä kuolemaa pelkäämättä syöksyy koronaa kohti. Korona tuntee vahvemman voiman lähestyvän ja pakenee.

Luutalentäjä ei jätä tilannetta siihen asentoon, että korona tarrautuisi lentokyvyttömiin ihmisiin. Jokaisena pääsiäisenä luutalentäjä on pelastanut ihmiskuntaa ja toisinaan itsensä. Nyt pääsiäisenä vuonna 2020 pelastan ihmiskunnan koronatartunnalta. Korona on vauhtiin päästyään nopea. Mittaan nopeudeksi lähes 60 km tunnissa.
Luutalentäjä on rikkonut v.2017 äänivallin ja kyseinen 60km tunnissa ei tee heikkouttakaan ottaa niskasta kiinni korona. Korona kieltämättä hallitsee nelihaaraisen lentosiipiensä ansiosta tyylipuhtaasti kiinnioton keikkuen sinne tänne..

Kiinniotto jatkuu monen kunnan monen valtion yllä ja samalla korona ääntelee niin kuin kutsuisi lajitovereita avunantoon ettei luutalentäjä luudan kärjellä keihästäisi tuhon tartunta kylväjää codic-19. Luutalentäjä huomaa koronan kasvavan sitä mukaa kuin lennämme maapalloa ympäri. Mitä koronalle tapahtuu?  Kiinasta lähtenyt codic-19 näyttää keräävän koko maapallon korona tartuntapisarat kasvaen samalla kun olemme lentäneet lähes koko lankalauantain auringon säteitten alla välillä pilvien seassa jossa korona meinasi häivyttää luutalentäjän.

Luutalentäjän herkkä näkökyky ei sumene sakeassa pilviverhossa jonka korona ällistyneenä huomasi. Koronan lentokyky aavistuksen heikkenee havaitessani sen lisääntyneen painon johtuen siitä kun kaikki maapallon korona pisarat on nyt kerääntynyt siihen ensimmäiseen korona tartuntapisaraan josta alkoi levittäytyä maailmanlaajuinen epidemia.

Luutalentäjä huomaa tilanteen kehittyneen hyvään asemointiin, että jos saan luudan kärjellä keihästettyä pakenevan korona, niin maapallolta häviää korona epidemia. Luutalentäjä tietää myös jos tilanne eskaloituu siihen suuntaa, että koko maapallon koronapisarat hyökkää yllättäen luutalentäjään niin alkaa ahdistaa joka paikasta.

Näin ei kuitenkaan tilanne eskaloidu. Korona tuntee maapallon pelastajan vahvemmaksi yrittäen kaikin keinoin paeta.
Luutalentäjä lähenee koronaa ja odottaa iskun hetkeä. Sitä hetkeä jolloin korona kallistuu hiukan on iskun paikka koronan mahaan. Korona on älykäs, tekee väistöliikkeitä luutalentäjän yrittäessä iskeä kuolettava tökkäyksen ja korona jäisi luudan kärkeen keihästettynä.
Taistelu koronan saalistuksesta mutkistuu väistämättä väsytys taktiikkaan.

Korona rimpuilee väsymystä vastaa ja lentää maapallon varjopuolelle samalla olettaen pimeyden olevan taisteluvaltti häivyttääkseen luutalentäjän lähenevää luudan kärkjen. Olemme lähes pimeydessä jota korona toivoi häivytystaktiikakseen, mutta luutalentäjä ei ole mikä tahansa lentäjä. Luutalentäjä kaivaa takataskusta silmilleen lasit jotka näkevät pimeydessä. Lasit silmille ja näkymä on kuin valokeila taskulampulla valaisisi koronan vaivalloista väsynyttä vaappuvaa taivallusta kohti lopun alkua maapallon vierailustaan. Luutalentäjä laskeutuu koronan alle.

Luudan varsi pitenee. Luudan kärki kuin neulankärki taisteluasentoon. Kaasutan luutani täyteen lentoon joka mahdollisesti pelastaa maailman korona epidemialta. Luutalentäjä lähestyy koronaa altapäin ja isku on täydellinen.
Korona eli codic-19 rimpuilee viimeisiä elon hetkiään luudan terävässä kärjessä. Rimpuilu on voimaksat, luutalentäjä heiluu kuin olisi pyörremyrkyn keskellä. Hiljalleen elämä koronasta heikkenee, on kuin kuuluisi ahdistava hengitys.
Lopulta kuuluu kova henkäys ja korona on voitettu maapallolta.

On vielä matka jonne luutalentäjä kuljettaa koronaviruksen. Se matkan tarkoitus on polttaa korona aivan poroksi auringon kuumuudessa.

Luutalentäjä lentää kohti aurinkoa. Huomaa matkalla USA:n Nasan satelliitin joka kiertää kuvaamassa auringon muutoksia ja siinä huomaamatta katselee onko Kim Unilla kasvomaski ja onko Suomen presidentti Sauli haravoimassa pääsiäisenä metsiä niin kuin Trump ymmärsi vilpittömästi Saulin asian ilmaisseen viime vierailullaan. Korona pidennetyn luudan päässä keihästettynä kurvaan satelliitin editse tietäen, että kuvan ottaa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump valkoisentalon kauniista työhuoneessaan nappia painamalla.
Samalla Donald puhuu satelliitin kovaääniseen kiittäen tarmokasta luutalentäjää uhkarohkeasta
ja omaa henkeä uhmaten nitistäen pienen näkymättömän suuren vihollisen.

Kutsu käy myös valkoisentaloon Tumpin tarjoamalle pääsiäisaterialle. Samalla pääsiäisaterialla Trump luovuttaa ottamansa kuvan luutalentäjästä
matkalla koronan kärventämiseen auringon kuumuuteen. Trump laittaa kyseisen kuvan valkoisen talon työhuoneen seinälle.

Huudahtaen kiitän vaikutusvaltaisen johtajan tarjoamaa kutsua aterialle, mutta pieni hetki vain ja saavun kun olen polttanut koronan auringon kuumuudessa. Tulen lentäen suorinta lentorataa valkoisentaloon, viestitän Trumpille Lontoonkielellä.
Trump aukaisee kuulema valkoisentalon joka ikkunan sepposen selälleen jotta on vara valita luutalentäjän mistä ikkunasta sujahtaa sisään.
On se mukava kaveri tuo Donald  kun ei ole nokon nuuka vaivan näöstään kun jo valkoisentalon keskusrakennuksessa jossa ruokasali
sijaitsee on ikkunoita 147 kpl.  Yritän sujahtaa suoraan ruokasalin ikkunasta ettei tarvitse nälkäisenä käytäviä lentäen etsiä pääsiäisateriaa.

Luutalentäjä onnellisena hetken istuu luudalla. Katselee kaunista maapalloa jonka pelastus tapahtui pääsiäisenä lankalauantaina.
Lankalauantain hämärtyessä pääsiäisateria USA:n presidentin Donald Tumpin seurassa
 ilman hengityssuojaimia jotka olisivat rumentaneet presidentin ja luutalentäjän kasvot.
Kasvot jotka ovat näkevät, mutta eivät näe kaikkea. Niitä asioita joita emme näe tunnemme ne sydämellä.