Polvijärven jäähalli

Jääkiekon  3-divisiona, lohko 8 ottelu  PoU - Lieksan Hurtat
Lopputulos  9 - 4

Kauden seitsemänteen otteluun PoU:n sai vastaansa Lieksan Hurtat.
Hurttien kausi on ollut tasapaksua esitystä, melkeinpä niin kuin vuoroin voitto vuoroin häviö.
Näin pelaten ei olla mukana piikkipaikalla sarjassa vaan keskikastin tuntumassa josta on
hyvä singahtaa vain ylöspäin, etenkin kun Hurttien pelaajamateriaali antaa siihen hyvät mahdollisuudet.

PoU on pelannut voittoisasti. Seitsemään sarjaotteluun mahtuu voitto kärkijoukkue Rantasalmen Urheilijoista
ja seuraava sarja peli OoKoo:lle hävitään.  Kyse on ehkä suhteellisen nuoresta joukkueesta ja siksi
konseptit ei pysy kasassa jokaisessa ottelussa ja silloin saattaa tulla uinahduksia joka kostautuu tappiolla.

PoU ja Hurttien peli oli lähes kaksi erää sellaista katseltavaa että näytti siltä kuin Hurtat olisi

laiskotellen tulleet peliin mukaan. Luistin kulki Hurtilla joten kuten, mutta saamattomuus etenkin

maalintekotilanteissa oli heikkoa. Laukaukset ne mitä saivat aikaan suuntautuivat PoU:n

maalivahdin Riku Kummunmäen rintapanssariin tai sitten rapsakkaasti laukaukset ammuttiin

päin päätyseinää kohden. Tarkkuus oli Hurtilla tipotiessään. PoU oli nohevampai maalinedustalla

ja mätti kahdessa ensimmäisessä erässä yhdeksän maalia.   Kolmas erä oli Hurtilla kuin he

olisivat syntyneet uudestaan jääkiekkoilijoiksi. Pelin painopiste kolmannessa erässä oli PoU:n

kenttäpäädyssä suvereenisesti ja Kummunmäki antautui erässä peräti neljä kertaa. Oliko

PoU:n pelaajilta pukukopista lähdettäessä kolmanteen erään jäänyt "napit auki" pelipaidasta.

Kesken peliä ei onnistu paidan napittaminen  ja sitä hurlum hei otetta PoU:lta nähtiin

kolmas erä kokonaisuudessaan. Onneksi pelikellossa oli jäljelä vain kaksikymmentä minuuttia

peliaikaa ja siinäkin ajassa nähtiin PoU:n heikkous, pienen pieni ailahtelevaisuus.

Täydellisyyttä ei ole missään. Ei pelikentillä, ei myöskään hovikuvaajan ottamissa pelikuvissa.

Kuusi vuotta ja lähes tarkalleen kuukausi ajassa taaksepäin olin silloin ensimmäistä
kertaa kuvaamassa polvijärven jäähallissa ottelua PoU - Lieksan Hurtat.
Mitä olen oppinut tässä ajassa jääkiekon kuvaamisesta ?
 Jos jonain päivänä oppisin ja kuvista tulisi muisto kaikille
pelaajille viimeistään silloin kun tulee aika palata nuoruuteen, kuvan jäähalliin.

PoU viritti "risuaidan" hurtta pelaajille.

Kuikka Rene nokitusten Erno Holopaisen Hurttien maalivahdin.

PoU:n maalitehtailun aloitti kuvassa vasemmalla taustalla Kalle Väänänen. 1-0.

Hurtat joskus maalilaukauksissa, mutta lähes kaikki yli tai Rikun rintapanssariin.

Illan komein maali syntymässä. PoU:n Vili Auvinen
raitinpuolelta laukaisee ja kiekko matkalla maaliin maalivahdin
räpylän ccm kirjainten yläpuolella edessä.

(21) Vili Auvinen ja ylänurkkaan kiekko löytää määränpäänsä.
Tarkka ja näyttävä laukaus. 2-0.

Hurtat kaatuivat pelillisesti kahdessa ensierässä.
PoU jatkoi matkaansa kohti Erno Holopaista.
Hurttien Jaakko Vitri jäänpinnassa Petri Hyttinen piikkipaikalla .

Kamppailu kiekosta päättyi monesti keltaisten hallintaan

Kuin salamana syntyi PoU:n kolmas maali.

(44) edessä keskellä Perttu Pelkonen salama maalin tekijä. 3-0.

Toinen erä ja sama oli laulu luistinten.
(25) oikealla kuvassa Kalle Väänänen tekee ottelutilanteeksi jo 4-0.

Edellisen kuvan maali oli Kallen toinen.
Sormi pystyssä, tehot ottelussa olivat 2+2.

Maali jälleen.
 Hurttien maaliverkot soi sävelmää "usvaiseen harsoon verhoutuu elomme täällä polvijärvellä".

Pelin sakeaa usvan harsoa levitti Lieksalaisten ympärille vasemmalla Pauli Lehikoinen. 5-0.

Oikealla maalin alareunassa kiekko on ylittänyt maaliviivan Tomi Reijosen laukomana. 6-0.

(12) Maalintekijä Tomi Reijonen ja edessään syöttäjä Perttu Pelkonen.

Hurtat lähenteli Riku Kummunmäen maalia, mutta jälleen ohi menee
vaikka kiekko näyttää olevan maalissa.

Tasavahvoja punaiset Lieksalaiset olivat laitaväännöissä.

(8) Kuikka Rene tekee maalin tilanteeksi 7-0.
Kuvassa aivan maalin takana Kalle Väänänen joka antoi hienon syötön Renelle.

Seuraavan maalin alku syntyhetket.
(27) edessä Turunen Eemil ohittamassa Hurtta puolustusta...

...Eemil syötti "ilmavan" syötön Pauli Lehikoiselle....

...Pauli Lehikoinen ei häkeltynyt "ilmavasta" syötöstä
vaan osui ilmassa kiitävään kiekkoon. Maali oli mestarin tekemä !. 8-0.

Toinen oikealla Pauli Lehikoinen.
Toinen vasemmalla hyvän esityön maaliin tehnyt Eemil Turunen.

Vain minuutti ja kaksi sekuntia ja jälleen maali PoU:lle. 9-0.
Maalin tekijä kuvan ulkopuolella, Perttu Pelkonen. Maalisyötön antoi Reijonen Tomi.
Tähän loppui PoU:n maalienteko ottelussa jostain syystä vaikka viimeinen erä oli pelaamatta.

Maalintekijä 9-0 Perttu Pelkonen. Tehot ottelussa 2+1.

Veikka Jyrki "törmää"  Hurttien Aleksi Saastamoiseen.

Huttunen kallellaan, mutta katse kiinni kiekossa.

Erno Holopainen nesteyttää oloaan.
Kova oli urakka ottelussa Ernolla ja hikenä on valunut PoU:n tulituksessa.

Nesteytys oli tarpeen. Kiirettä pitää ja hikeä valuu jälleen.
(11) Pirkka Pelkonen, kerkiääkö kiinni kiekkoon kun maali olisi avoin.

(11) Pirkka Pelkonen ja maali hänen tekemänään oli lähellä.
Erno, voimiensa tunnossa kerkisi kuin ihmeen avittamana kiekon eteen ponttoonillaan.

Eemil Turunen ja varsi virittyy.

Jotain käsittämätöntä edessä ?
(88) Huttusen vasurijalka lukitsee kiireen pysäytystilaan.
(27) Miikka Hannikaisen menohalut on myös tipotiessään,
kun tuppo on jo saatu toiseen nenäsieraimeen ja ei haluta
että kummassakin valkoinen luistelutuulessa
lepattaisi. PoU katsoisi lisääntynen valkoisen antautumiseksi.

Lieksan Hurtat äityivät kolmannessa erässä maalientekoon.
Hurttien toinen maali tekijänä (7) Janne Reittu Hurttien kapteeni.

Hurtat ja kolmas maali tehtynä ALIVOIMALLA !  9-3.
PoU oli kolmannessa erässä vastaantulija kovalla sykkeellä pelanneelle Lieksan Hurtille.
Lieksalaisten kolmannen maalin tekijä Kim Kotivuori oikealla pelaajien takana.

Kiinni pou otettiin helposti punaisten toimesta.